V UGO věříme v kouzlo sezónních surovin. Naše saláty se mění podle aktuální sezóny, abychom vám pokaždé nabídli ty nejčerstvější a nejlépe sladěné chutě. Některé saláty jsou tak oblíbené, že je nabízíme celoročně. Každou sezónu však přicházíme s novými kombinacemi, které zohledňují aktuální roční období a s ním spojené suroviny.
Všechny UGO saláty stojí na pečlivě vybraných ingrediencích, které nejen skvěle chutnají, ale jsou nutričně bohaté. Seznamte se s klíčovými sezónními surovinami a objevte salát, který k danému období sedí nejlépe.
Jaro
S příchodem jara se příroda probouzí a na talířích se objevují svěží a lehké chutě. Mezi typické jarní suroviny patří:
🌱 Ředkvičky – křupavé, pikantní a plné vitamínu C
🌱 Špenát a mladé listové saláty – lehké, svěží a bohaté na železo
🌱 Jarní cibulka a pažitka – lahodí nejen oku a přidávají jemnou pikantnost
🌱 Čočka a bulgur – ideální zdroje odlehčených rostlinných bílkovin
Právě teď pro vás v UGO ladíme nové pestré saláty pro nadcházející jarní sezónu. Jestli se chcete naladit na jaro už teď, vyzkoušejte třeba balený salát UGO Panzanella salát s grilovanými veggie nudličkami. Základem je směs listových salátů, cherry rajčata, bazalkový dresink, pečená paprika, černé olivy a křupavé krutony.Léto
Letní měsíce přinášejí bohatství čerstvé zeleniny a ovoce, které v teplých dnech osvěží, zasytí, ale nezatíží. Léto doslova překypuje zralou a čerstvou zeleninou, ze které vybíráme například:
☀️ Rajčata – krásně červená, voňavá, šťavnatá a plná antioxidantů
☀️ Okurky – dokonalé do každého salátu, vždy osvěžující a hydratační
☀️ Meloun – plný vody a chuti, skvělý pro sladké i slané saláty
☀️ Fazole edamame – lehký a chutný zdroj rostlinných bílkovin
Do letních salátů rádi přidáváme sladký meloun, který je skutečně nejlepší jen během léta. V horkých dnech se také hodí jídlo odlehčit a kombinovat saláty třeba s grilovaným sýrem, lososem nebo krevetami.
Podzim
Čas sklizně. Příroda nám dává své poslední plody a připravuje se na vegetační klid. My máme šanci zpomalit, připravit se a zásobit na zimní měsíce. Klíčové podzimní suroviny v UGO jsou:
🍂 Dýně – skvělá na všechny způsoby a nabitá vitamíny A, C a B
🍂 Červená řepa – bohatá na železo a přírodní antioxidanty
🍂 Hrušky a jablka – přidávají salátům sladkou šťavnatost
🍂 Vlašské ořechy – skvělý zdroj bílkovin a zdravých tuků
S podzimem pomalu končí období vždy čerstvé a snadno dostupné zeleniny. Tělo potřebuje výživné a vyvážené jídlo, a saláty jsou skvělým způsobem, jak doplnit vitamíny i energii. Kombinace sezónní zeleniny, ovoce a ořechů podporuje imunitu a trávení, aniž by zatěžovala organismus.
Zima
V chladných zimních měsících si dopřejte výživná jídla, která zahřejí a posílí organismus. Saláty plné zeleniny dodají tělu důležité vitamíny a podpoří imunitu v boji proti virům. Tohle jsou naše oblíbené zimní suroviny:
❄️ Pečená zelenina (batáty, mrkev, petržel, celer) – skvělá pro bohatou chuť
❄️ Cizrna a fazole – výborné zdroje bílkovin
❄️ Fermentované potraviny (zelí, kimchi) – podporují imunitu
❄️ Česnek, cibule, jalapeňos a čili papričky - pikantní chutě zahřejí a tzv. “vypálí bacily”
V aktuální UGO zimní sezóně můžete ochutnat Nachos saláty inspirované mexickými chutěmi. Vybírat můžete z několika variant - s kuřetem, hovězím masem, grilovaným sýrem nebo se zauzeným kuřetem. Všechny varianty se skládají z batátového salátu s fazolemi, směsi listových salátů, pikantní Ajvar zálivky a křupavých nachos. Salát je doplněný o dip ze zakysané smetany a česneku a zdobený dýňovými semínky.
Prostě a jednoduše, v UGO děláme saláty, které skvěle chutnají, ctí sezónnost surovin a podporují zdravý životní styl. Přijďte ochutnat naše sezónní novinky a objevte své nové oblíbené kombinace.
Užijte si s UGO čerstvost a chuť po celý rok!